Mrt

15

Nederlanders lopen onnodig financieel risico omdat zij vergeten na het boeken van een vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten, of doordat zij daarmee te laat zijn. Dat blijkt uit een recent marktonderzoek van Multiscope onder 1.016 respondenten in opdracht van Reisverzekering-direct.nl.

Respondenten vinden een annuleringsverzekering belangrijk

Hoewel 61,3 procent van de ondervraagden een annuleringsverzekering belangrijk vindt, vergeet ruim 16% deze verzekering af te sluiten. Opvallend is verder dat 68,2 procent van de respondenten niet weet dat je een annuleringsverzekering doorgaans binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van een reis/vakantie moet afsluiten. Een minderheid van 23,5% kiest er voor om geen annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor een aantal in de polisvoorwaarden genoemde situaties. Wordt je geconfronteerd met annuleringskosten bij een reisorganisatie, dan kan je de reissom of een deel daarvan bij je verzekeraar claimen. De reden om een reis te annuleren moet wel gedekt zijn.  Wij noemen de belangrijkste situaties die onder de dekking van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vallen:
overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reisgenoot of een naast familielid;
medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
echtscheiding;
onverwachts een huurwoning ter beschikking krijgen;
ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband of aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je met een annuleringsverzekering een vergoeding voor niet genoten reisdagen.

Annuleringsverzekering vergeten? Geen probleem bij ons!

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 – 14 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten en weigert een verzekeraar jou daarom te verzekeren? Wij helpen je. In vrijwel alle gevallen kan het bij ons alsnog.
Neem voor meer informatie contact met ons op: 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail:info@reisverzekering-direct.nlvakantie