Bussloo

Duiklocatie Bussloo te Vorst

Plaats :Bussloo (provincie Gelderland)

Vergunning nodig : Nee, wel voor nachtduiken

Entree: Ja in het laag seizoen is dit 1 euro en in het hoogseizoen 4 euro, Alle ingangen zijn voorzien van parkeerautomaten.

Parkeerplaats: Ja op 20 meter van de instapplaats

Beschrijving: Het recreatiegebied Bussloo (gem. Voorst) ligt in het groene hart van De Stedendriehoek en is dagelijks gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Het uitgestrekte gebied wordt jaarlijks door ca. 1 miljoen mensen bezocht om te zwemmen, fietsen, wandelen, paardrijden, zonnen, surfen, duiken, vissen, golfen en vele andere ontspannende activiteiten. De aanwezige kunstmatige objecten zijn middels lijnen onderling verbonden. De lijn bevindt zich vanaf de trap bij de Schurinkshof (tussen golfbaan en restaurant De Middelburg) op 6 meter diepte. Objecten die te bezoeken zijn:
– een grote personenbus (ca. 50 zitplaatsten), waar vaak een grote snoek aan te treffin is in of op het dak van de bus, – bushalte, – vlonder, – bandenrif, – bootwrakje, – autowrakje, – onderwaterhuis, – buizenrif

Diepte: 12 meter

Zicht: 3 tot 5 mtr.

Watersoort: Zoet

Stroming: Nee

Flora en fauna: grassen, varens, riet, bodem overwegend zand en kleisegment, snoek, snoekbaars, aal, zoetwaterkreeft, baars, karper

Faciliteiten: Op Bussloo treft u enkele basisvoorzieningen aan, zoals kiosken, toiletgebouwen, kampvuurplaats, speeltoestellen, volleybalvelden, vissteiger voor invaliden, duikvlonders en een botenhelling. Daarnaast zijn er diverse ondernemers actief, waarover u hieronder meer kunt vinden. Onze recreatiegebieden zijn toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Nachtduiken is dus niet toegestaan. Voor een georganiseerd evenement kan tegen een vergoeding van € 2,50 per persoon ontheffing verleend worden voor nachtelijke aanwezigheid op de recreatiegebieden. Hiervoor dient u tijdig een vergunning aan te vragen bij de beheerder.

Comment Feed

No Responses (yet)

You must be logged in to post a comment.