Duiken Bonaire

Op de nummerborden van Bonaire staat als ondertiteling, ‘Divers Paradise’. Bonaire wordt dan ook vaak in het rijtje van de mooiste duikbestemmingen ter wereld genoemd. Vooral de vrijheid die het eiland biedt staat bij veel duikers hoog in het vaandel. De hele kust rondom Bonaire is sinds 1979 een Marine Park en dat is te merken aan de 469 vissoorten en het prachtige koraal. De duikstekken, die bijna allemaal aan de westkust van het eiland liggen, zijn gemarkeerd met gele stenen. Op veel plaatsen kunt u met de auto tot aan het water komen en via de kant makkelijk het water in en uitgaan. Met meer dan 50 duikplaatsen is de keuze groot en gevarieërd.
De start van Bonaire’s duikindustrie kan worden teruggebracht naar het jaar 1962 met de komst van kapitein Don Stewart. In het jaar na zijn komst richtte kapitein Don Bonaire’s eerste duikorganisatie op aan Flamingo Beach. Daarna zette hij zich in voor het behoud van Bonaire’s Marine Park en de bescherming van het rif.

Toen kapitein Don aankwam op het eiland, schreef hij in zijn logboek: ‘… ziet er uit als een fantastisch onderwatereiland’. En hiermee sloeg hij de spijker op de kop! Tegenwoordig is Bonaire over de hele wereld bekend als “Duikers Paradijs”. Bovendien is het eiland beroemd om het toegankelijke kantduiken, dat dan ook vele prijzen heeft gewonnen. De kalme zee leent zich uitstekend voor bootduiken. De combinatie van deze rustige wateren, het goede zicht onder water en de prachtige koraal formaties en vissen zorgt ervoor dat Bonaire dé plek is om te duiken!