Duikvakantie Egypte

Een duikvakantie naar Egypte

De meeste toeristen vertrekken in de vakantiemaanden richting oorden om te genieten van natuur, zon, zee, strand, cultuur of feesten, maar de laatste jaren is een hele nieuwe vorm van vakantie vieren ontstaan. Tegenwoordig gaan mensen niet alleen voor de schoonheid op het vasteland, maar gaan ze ook speciaal naar bestemmingen om onder water te genieten van het vele moois dat de betreffende onderwaterwereld te bieden heeft. Met name de tropische wateren, zoals de Caribische Zee, de Indische Oceaan en de Golf van Mexico, zijn populair.

Maar voor diegene die het liever dichter bij huis zoeken, zijn er ook genoeg mogelijkheden. In nog geen 5 uur vliegen bent u namelijk in het prachtige Egypte. Dit Afrikaanse land heeft niet alleen talloze schatten boven water, zoals de piramides, tempels en de Sfinx, maar heeft in de Rode Zee ook onderwater een heleboel te bieden. Een duikreis naar Egypte zal u voorzien van een flinke dosis ontspanning, luxe en comfort. Doordat Egypte al jaren populair is onder toeristen zijn de faciliteiten meer dan goed geregeld. Zo vindt u er een breed aanbod aan accommodaties, vele duikfaciliteiten en diverse attracties die uw verblijf extra leven in zullen blazen.

De Rode Zee is niet voor niets zo populair onder duikers. Om verschillende redenen is het water hier zo helder dat men tot 50 meter diep koraal kunt bekijken. Allereerst komt dat doordat de felle woestijnzon op de zee schijnt en het heldere licht tot bijna 100 meter onder water doorschijnt. Vervolgens mondt er ook geen enkele grote rivier in de Rode Zee uit, zodat deze relatief schoon blijft. Tot slot heeft de Rode Zee geen last van getijden, dan wel regen. Deze 3 factoren zorgen ervoor dat u tot zeer diep een zeer helder zicht hebt wanneer u duikt in deze prachtige oceaan.

Dankzij die helderheid kunt u zeer eenvoudig alle schoonheden van de Rode Zee ontdekken. De zee huisvest meer dan 1000 vissoorten, 500 koraalsoorten en duizenden soorten aan ongewervelde zeedieren. De unieke kleuren en exotische patronen zullen u versteld doen staan. En dat terwijl u rondzwemt in de serene rust van de onderwaterwereld, waar u het gevoel zal hebben even helemaal alleen op de wereld te zijn. Wilt u voordelig en scherp geprijsd richting Egypte met haar prachtige onderwaterwereld? Vergelijk dan nu vakanties naar Egypte en voor u het weet, heeft u een prachtige duikvakantie in dit prachtige Afrikaanse land geboekt.