Mrt

7

De Golf van Morbihan is één van de mooiste baaien van Europa. Deze kleine binnenzee ligt in de Franse regio Bretagne in het gelijknamige departement Morbihan. Het is gelegen aan de zuidkust van Bretagne waar een zacht klimaat heerst en u kunt genieten van veel zonuren. De baai is een natuurlijke haven en wordt gescheiden van de Atlantische Oceaan door het schiereiland Rhuys. De baai is 5 kilometer breed en 21 kilometer lang. Er liggen zo’n 40 eilanden in de baai, de meest zijn in particulier bezit behalve de twee grootste l’Île-aux-Moines en l’Île-d’Arz.

De hele omgeving ligt bezaait met pre-historische monumenten. De meeste monumenten zijn stenen in de vorm van een menhir, hunnenbed of complete cirkels. Op het eiland l’Île-aux-Moines vind je bijvoorbeeld het Cromlech van Kergonan en de Dolmen van Penhap. Voor de kust ligt het eilandje Gavrinis. Hier vindt je een indrukwekkend grafmonument wat bestempelt wordt als één van de mooiste grafmonumenten van Europa. Maar het meest bekende monument ligt in Carnac. Hier staan de zogenoemde Stenen van Carnac. Meer dan 10.000 stenen staan hier opgesteld in de omgeving van Carnac en zijn ouder dan het bekende Stonehenge in Engeland.

Door de waterrijke omgeving kan je prima zeilen, surfen, duiken of kayakken in de Golf van Morbihan. De vele kleine eilandjes en inhammetjes maken het leuk om deze plek te gaan ontdekken. Bezoek ook de oude dorpjes rond de kust zoals Arzon, Sarzeau, Theix, Noyalo en Le Hézo. In deze pittoreske dorpjes is het leven helemaal aangepast aan de zee. Er zijn dan ook enkele mooie jachthavens in de buurt. De historische stad Vannes is de grootste plaats bij de baai. Hier kan je gezellig rondlopen in het oude middeleeuwse centrum of ga op ontdekking in de nog bijna complete oude stadsmuren!