Dec

22

Giens is een parel aan de Franse Côte d’Azur. Gelegen op enkele kilometers van de plaats Hyères en iets verder van de stad Toulon. De bereikbaarheid is uitstekend aangezien het slechts 5 kilometer ligt van het Toulon-Hyères International Airport.

Giens is een relatief klein schiereiland van 6 kilometer breed maar met vele toeristische mogelijkheden. Het is gescheiden van het vasteland door 2 dijken en een binnenmeer. Op het eiland vindt u een dorpje met haventje, enkele kleine bossen en natuurlijk veel strand. Ook is er een camping, vakantiewoningen en zijn er vakantievilla’s te huur. Giens is ook vooral een plek waar watersport hoog in het vaandel staat. Er zijn jaarlijks grote zeilwedstrijden die hier plaatsvinden of passeren. Er wordt ook veel aan surfen en kite-surfen gedaan.

Vanuit Giens kunt u de eilanden Porquerolles, Port Cros en Le Levant bezoeken. Deze liggen namelijk op korte afstand. Vooral Porquerolles is een prachtig eiland. Het grootste gedeelte is namelijk natuurpark met veel bijzondere flora en fauna.

Het klimaat aan de Côte d’Azur is bijzonder aangenaam te noemen met meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Geniet van strand en de Middellandse Zee op het mooie schiereiland Giens. Ontwijk de drukte van Toulon en Hyères en relax van de mooie stranden die hier te vinden zijn.

Via het bedrijf ‘La Petite Flottille’ kunt u een kayak huren en zo de wateren rond Giens gaan verkennen. Onder lokale begeleiding verkent u zo het hele schiereiland.
Of ga duiken in de zee met ‘Ulysse Club’. Hier duikt u met professionele uitrusting en prima begeleiding in dit prachtige deel van de Middellandse Zee. Voor zowel starters als gevorderden duikers. U kunt duiken bij Giens of bij de 3 eilanden in de buurt.
Voor het huren van de mooiste villa op Giens moet u bij Villa Esconado zijn.